Weboldalunk a jobb élmény érdekében Cookiekat (sütiket) használ
×
NEPÁLI BOLT

nepali boltBoltunk és vevőszolgálatunk 1092 Bp., Ráday u. 16. 
Tel.: 06-1-9518903  Nyitva tartás:
 Hétfőtől péntekig 11-19, szombaton 11- 15-ig.
E-mal: info@nepalibolt.hu 
Rendelések a webáruzházban, telefonon, e-mailben is!

wind chime stain glass

A kínaiak és általában az ázsiaiak úgy tartják, hogy aszélcsengők nemes hangjávala mérgező nyilakat / a sha-t /, vagy a rossz csillag kombinációkat tudjuk semlegesíteni és hatástalanítani. Ezenkívül pedig a jó energiákat tudjuk gerjeszteni, vagy felélénkíteni a stagnáló chit. Az energiák ilyen használata mára az európai ember számára is fontos. A feng szó jelentése szél. A szél, mint tudjuk a Földön és az Univerzumban igen, széles skálájú energiákkal rendelkezik. A langyos, felüdítő fuvallattól, az orkán erejű szélig, ami mindent elsöpör. A Feng Shui egyik ágazata az ősidőktől, a természet megfigyelésén, és analitikus értékelésén alapult. Ez az õsi tapasztalat, a természet rendje és annak, az ember számára, hasznos figyelembe vétele, számos kultúrában előfordul. A kínai Feng Shui mesterek, évezredeken át, tudatosan figyeltek a szél energiájára. A háborúk idején különösen, fontos volt, hogy honnan fúj a szél. De a területeiket is a szél milyenségéről nevezték el. A szélcsengő / feng-ling /elődje a futaku-harang is, mely a buddhista csarnokokban és haranglábakon lógott, Kínából származik. A Kamakura kortól /1192-1333/ került át Japánba.

Amikor szélcsengőt választunk, azt vegyük meg, aminek a hangja kellemes a számunkraA szélcsengő úgy legyen felfüggesztve, hogy a fejünket ne érje, és senkinek, semminek, a mozgását ne akadályozza. Hogy milyet vegyünk, és hová tegyük ez annak a függvénye, hogy mi a felmerülő kérdés az életünkben. Hol kellene erősíteni vagy orvosolni a mindennapjainkat, vagy csak általában jó energiát akarunk környezetünkben. 

Pld. ha, szeretnénk, hogy megvalósuljon munkánk gyümölcse vagy sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, tegyünk egy szélcsengőt északra, a karrier területére. Vagy ha valamelyik életterületünk alulműködik, stagnál ott a chi, helyezzünk el itt egy, vagy akár több, szélcsengőt is.

Elérhetőségeink

Boltunk és vevőszolgálatunk a belvárosban, a Kálvin tér mellett 1092 Budapest, Ráday utca16. 

Nyitva tartás: hétfő-péntek:11 - 19 óráig, szombat: 11 - 15 óráig, E-mail: info@nepalibolt.hu  Telefon: +36 1 9518903  (11-19 óra között)

terkep

JUMP TO TOP