Weboldalunk a jobb élmény érdekében Cookiekat (sütiket) használ
×
NEPÁLI BOLT

nepali boltBoltunk és vevőszolgálatunk 1092 Bp., Ráday u. 16. Tel.: 06-1-9518903
Nyitva tartás: 
Hétfőtől péntekig 11-19, szombaton 11- 15-ig.
E-mal: 
info@nepalibolt.hu
Rendelések a webáruzházban, telefonon, e-mailben is!

Lábujjgyűrű ezüst mintás

4.600 Ft
Leírás

Lábujjgyűrű, híndiül: bichiya (ejtsd: bee-Csi-ya), Mettelu telugu, Metti tamil , kalungura kannada nyelven az indiai nők jellegzetes ékszere. Lábujjgyűrűt csak a férjezett asszonyok hordanak, hajadonoknak szigorúan tilos. A lábujjgyűrűket a menyasszony a férjétől kapja meg. Ez is egy rituálé keretében zajlik, amint a lábujjaira felhúzza a férj a gyűrűket. Azért húzza párosan őket,mert az egyik a férjet a másik a fiútestvért jelképezi. Ha a nő özvegy marad akkor a fiútestvérnek köteles gondoskodnia a sógorasszonyról haláláig. Amikor a férj meghal akkor az özvegy az egyik lábujjgyűrűt leveszi.
Lehetnek ezek a gyűrűk díszesek, mindig az aktuális trendet követik de nem készülhetnek aranyból. Egy hindu nő derék alatt, soha nem hord aranyat, mert tiszteletlenség lenne Laksmi istennővel szemben. Tehát ezek az ékszerek készülhetnek ezüstből, rézből, bronzból és más fémekből.
A második lábujjon viselt gyűrű jó hatása van a szexualitásra. Fokozza a nemi vágyat és a fogamzást. A másik érdekesség , hogy mivel állandó súrlódásban van a járás miatt, bizonyos idegeket nyom, melyek felelősek a nőgyógyászati problémákért. Felmérések szerint azok akik lábujjgyűrűt viselnek sokkal kevesebben küzdenek nőgyógyászati problémákkal, mint azok a nők akik nem hordanak gyűrűket.

 

Elérhetőségeink

  Boltunk és vevőszolgálatunk a belvárosban, Kálvin tér mellett
  1092 Budapest, Ráday utca 16.
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 11 - 19 óráig 
szombat: 11 - 15 óráig
  E-mail: info@nepalibolt.hu 
Telefon: +36 1 9518903  (11-19 óra között)

JUMP TO TOP

KUPON !

Iratkozz fel hírlevelünkre! Egyszeri 5%-os kedvezményt kapsz! !
Mert JÓ értesülni az újdonságokról, akciókról!

KUPON !