Weboldalunk a jobb élmény érdekében Cookiekat (sütiket) használ
×
NEPÁLI BOLT

nepali boltBoltunk és vevőszolgálatunk 1092 Bp., Ráday u. 16. 
Tel.: 06-1-9518903  Nyitva tartás:
 Hétfőtől péntekig 11-19, szombaton 11- 15-ig.
E-mal: info@nepalibolt.hu 
Rendelések a webáruzházban, telefonon, e-mailben is!

Tibeti DZI gyöngyök, talizmánkövek

 

Több ezer éve,a tibetiek a Dzi-t,mint élő követ tisztelik és nagy becsben tartják. Tisztelték áldást hozó erejét, és öröklődött generációkon keresztül. Az ősi Dzi elnyeli a kozmikus energiát az univerzumból. Úgy tartják, hogy képesek védelmet nyújtani szerencsétlenség ellen, és áldást hoz viselőjére, stabilizálja a vérnyomást, fokozza a belső erőt, életenergiát (prána, qi, nevezzük bárhogyan), jó szerencsét és boldogságot vonz a tulajdonosának. Tisztelik szent védelmezővarázsát, valamint szimbóluma a jólétnek és az egészségnek.

Származási hely és a Legenda
Dzi nem csak egy nagyon ritka és értékes kő, ez egyike a tibeti buddhizmus hét kincsének. A fő származási helye Nyugat- ,és Kelet-Tibet, Nepál, Bhután, Szikkim, Ladakh. A legenda szerint Dzi tulajdonképpen "Isten kincs", amely leszállt a földre. Ezért a tibetiek úgy tekintetik, hogy a Dzi, "Kő az Égből".

A DZI származásáról van néhány teória, az egyik szerint a Ngari patakból származik, a másik úgy tartja, hogy a kincset a Azha Királyságban találták. Azt is hallani, hogy a DZI a Bodhiszattvák égi lényege. Egy másik legenda szerint, a könyörületes Vajravarahi engedte, hogy hagy essen a DZI a földre, hogy megállítsa egy járvány terjedését, mivel a gyöngy rendelkezett a gonosz elleni védelemmel. Dzi gyöngy a tibetiek "Élet legértékesebb Drágaköve” 

A tibetiek úgy tekintetenek a Dzi gyöngyre, mint a legértékesebb élő kő. Tibetben, az ősi tiszta Dzi gyöngyöket lehet például jelzálog célokra használni a bankokban, vagy hitelfelvételnél. Ezért, a tibetiek számára a Dzi gyöngy nem nagyon különbözik a készpénztől. Az sem ritka, hogy drágább árukat Dzi gyöngyre cserélik.
Azonban, ha valaki lopás vagy gyilkosság útján jut(na) hozzá, úgy annak csak a balszerencse és a balsors jut!

Dzi gyöngy elengedhetetlen dísze egy tibeti nőnek a házasságkötéskor. A DZI-k mennyiségéből és minőségéből kiderülhet, a család gazdagsága. Amellett, a Dzi gyöngy értékes összetevője sok tibeti orvosságnak.

Dzi gyöngy a tibetben a legértékesebb amulett. Úgy tartják, hogy a Dzi gyöngy képes eltávolítani a karma által létrehozott akadályt, áldást hoz, megelőzési az agy betegségeit, véd a gonosz ellen, javítja a vitalitást és növeli a jólétet.

Rezgések
Dzi gyöngyök rendelkeznek a természet kozmikus mágneses energiájával.
A DZI által kibocsátott rezgés nagyon szelíd, és alkalmas arra, hogy harmonizálja az emberi energiamezőt. Azt tartják, hogy képes szabályozni a vérkeringést és csökkenti a betegségeket.
A DZI keménysége 7-8,5 között van a mohi keménység indexen, kissé elmarad az afrikai gyémánttól, amelynek indexe 10.

Előnyök a viselőknek
Az antik Dzi gyöngy rendkívül értékes, de továbbra is divatos. A különböző mintai népszerű díszei a fiataloknak, de alkalmas minden korosztály számára. Legfontosabb hatása, ami miatt viselik az az, hogy a védelem mellett, a Dzi rezgése képes szabályozni a test, a vér, és a "qi" áramlását, megteremti az egyensúlyt a test yin és a yang fele között, kiegyensúlyozza az öt elemet, javítja a test immunrendszert. A hatások hasonlóak, mint az akupunktúra esetében.

Minőség és hitelesség
Dzi gyöngy jáde, achát, karneol elemeket tartalmaz. A színeik általában sötét és világos barna, a mintázata általában tejfehér vonalakból és égy vagy több „belső mag”-ból állnak. Ezek a magok vagy szemek száma szerint sorolják be a DZI-t.
Dzi gyöngyök értékét elsősorban az életkora határozza meg, valamint a szemek száma (páratlan, nyolc-és tizenkét szemű Dzi-k drágábbak),estleges szilánkok, cinóber pontok száma.
Ezeken túl az egyedi kialakításúak, mint például a Buddha szeme, Menyország-és-Föld, Dordzse, Lotusz és palack motívumok, és egyedi minták is meghatározzák az árat.
Egy-egy ritkább és régi DZI gyöngy értéke elérheti akár az 1200- 1500 dollárt, de szinte biztos, hogy akinek ilyen van a birtokában, nem fog megválni Tőle.

Elérhetőségeink

Boltunk és vevőszolgálatunk a belvárosban, a Kálvin tér mellett 1092 Budapest, Ráday utca16. 

Nyitva tartás: hétfő-péntek:11 - 19 óráig, szombat: 11 - 15 óráig, E-mail: info@nepalibolt.hu  Telefon: +36 1 9518903  (11-19 óra között)

terkep

JUMP TO TOP